Župni zbor “Anima una”

Zbor odraslih (1) Zbor odraslih (2) Zbor odraslih (3) Zbor odraslih (4) Zbor odraslih (5)

Župni zbor župe sv. Antuna Padovanskog postoji od osnutka župe i najstarija je skupina s kontinuitetom u župnoj zajednici.
90-ih godina prošlog stoljeća, kada je započela izgradnja naše crkve, ali i naše župne zajednice, sestra Ružica Ravlić osnovala je župni zbor. Njezin rad nastavila je Jasminka Lauš (danas udana Španić i voditeljica dječjeg zbora), a zatim Veronika Mišura.

Od 2007. godine zbor djeluje pod ravnanjem Ivane Milković (nekadašnje voditeljice zbora mladih naše župe). Zbor svojom pjesmom prati i oplemenjuje sva najvažnija liturgijska slavlja u našoj crkvi (obljetnica posvete crkve, Uskrs, Antunovo, sv. Cecilija, akademija za Vukovar, Božić..)
Organizatori su i domaćini smotre župnih zborova koju organiziraju u lipnju u danima priprave za blagdan Antunova u čijoj organizaciji također sudjeluju.

Tijekom proteklih godina zbor je nastupio u brojnim župama naše domovine, a gostovali su i u Austriji (Gradišće) i u Njemačkoj. Također članovi zbora rado hodočaste i na svim hodočašćima svojom pjesmom stvaraju raspoloženje posebne svečanosti.

Većina članova današnjeg zbora pjeva od samih početka. Zbor koji danas nosi naziv “Anima una” broji tridesetak aktivnih članova koji njeguju četveroglasno crkveno pjevanje, te svojim tihim i ustrajnim radom svjedoče vjernost Bogu i Crkvi, uvijek imajući na umu da je svaka pjesma u crkvi molitva Bogu  koji ih sve okuplja kao jednu radosnu i raspjevanu obitelj.

PROBE: ponedjeljkom u 20,00 sati
VODITELJICA: Ivana Milković