Zbor „IMO PECTORE“

  Imo-pectore-3  Imo-pectore-2  Imo-pectore-1   MONOGRAFIJA 052

Zbor je počeo s radom u ožujku 2010. godine, kao suradnja Zbora mladih i Župnog zbora župe sv. Antuna Padovanskog, na ideju i poticaj Irme Kovčo-Vukadin i Ivane Milković. Nakon nepuna tri mjeseca zajedničkog rada zbor je nastupio na Smotri zborova sesvetsko-vugrovečkoga dekanata održane u crkvi sv. Antuna Padovanskoga u Sesvetskim Selima u lipnju 2010. godine, pod vodstvom Ivane Milković.

Od rujna 2013. godine Imo Pectore djeluje kao neprofitna udruga s ciljevima njegovanja zborskoga pjevanja, očuvanja, razvoja i popularizacija mješovitog, neprofesijskog zborskog pjevanja, njegovanja glazbene kulturne baštine i promicanja ugleda župe Sv. Antuna Padovanskog. Osim navedenih ciljeva, posebno se zalažu za omogućavanje napredovanja glasovnih i pjevačkih mogućnosti svakog pojedinog člana Zbora. Predsjednik Udruge je Adam Šeb, a dopredsjednica i umjetnička voditeljica Ivana Milković. Dirigentica i učiteljica pjevanja je od 2013. godine Marina Jurković. Zbor broji 15-ak članova koji marljivo rade i redovito dolaze na probe. Pjevaju višeglasne obrade sakralnih i popularnih pjesama, kao i klasične zborske skladbe. Osim važnosti razvoja pjevačkih sposobnosti, ljepota pjevanja dolazi do izražaja i ima značenje za pjevača i slušatelja samo ako se pjeva iz srca. Stoga zbor nosi naziv „Imo Pectore“, što znači „iz srca, iz dubine duše“.

Tijekom svog kratkog postojanja Imo Pectore je nastupio na Smotri glazbenih amatera grada Zagreba i na adventskom koncertu Cantate Domino. Rado surađuju sa Zvonimirom Kalićem, jednim od solista hrvatske duhovne glazbe. Redovito nastupaju u prigodama većih slavlja tijekom crkvene godine i na Smotrama sesvetsko-vugrovečkoga dekanata, a broje i nastupe u dječjim vrtićima povodom blagdana sv. Nikole kao i samostalne nastupe povodom kraja sezone.

PROBE: prema dogovoru
PREDSJEDNIK UDRUGE: Adam Šeb
VODITELJICA ZBORA: Ivana Milković
DIRIGENTICA ZBORA: Marina Jurković