Razmatranje: II. nedjelja došašća

ŠTO JE TO Lectio divina?

KAKO RAZMATRATI ovom metodom?

Pročitajte evanđelje: Mt 3, 1-12

Komentar na evanđeoski odlomak:

Sveti Ivan Krstitelj o kojem čitamo u današnjem Evanđelju bio je jako čudan čovjek za tadašnje ljude. Njego poziv bio je – biti svjedok. Njegov zadatak je davati svjedočanstvo vjere da dolazi Spasitelj, Mesija. Sveti Ivan ne boji se priznati da je prorok, živi pošteno i iskreno prema sebi i drugima.

Ono čime možeš darovati druge i Boga za Božić može biti tvoja vjera, ljubav i vjerodostojnost koja ne podnosi laži. Ovo su vrlo važni elementi života svakoga od nas. Bez vjere u uspjeh, međusobne ljubavi, poštovanja i povjerenja, život u obitelji i zajednici postaje noćna mora.

Ako su tvoja ljubav i vjera autentične i iskrene postaješ svjetlo koje otvara oči slijepcima i glas koji dolazi do ušiju gluhih. Možeš tada pružiti utjehu umornima i hrabrost malodušnima.

Kako pronaći snagu da svakodnevno budemo takvi?

Sveti Gašpar del Bufalo, osnivač Družbe Misionara Krvi Kristove, jednom je svojoj subraći rekao ovu mudru pouku: „Savršenstvo se ne postiže u jedan dan. Tko hoda, ponekad se poklizne, ali brzo ustaje kako bi nastavio put. Bog vidi naša nastojanja. Zna da ga želimo ljubiti i vjerno mu služiti.“

***

(Izvor: Živa riječ 2016. Evanđelja s razmatranjima, Zagreb, 2015.)


NARUČITE KNJIGU
sa svakodnevnim razmatranjima!!!