4. lipnja 2023.  – PRESVETO TROJSTVO

Župa i svetište sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima

4. lipnja 2023.  – PRESVETO TROJSTVO

datumdansvetac danamisna nakana
5. 6.ponedjeljakSv. Bonifacije18.30 + Ivka Senjić, god.
6. 6.13. utorak u čast sv. AntunuPaulina, Neda7.00 na zajedničke nakane
18.30  na zajedničke nakane 
7. 6.srijedaRobert, Radoslav 18.30 + Marica i Terezija Nađ, god., Na nakanu Vjenčića sv. Josipa
8. 6.četvrtakTIJELOVO9.00 MISA I TIJELOVSKA PROCESIJA: + Antun i Roza Bogatić
18.30 + Marko Brdar i ob.
9. 6.petakSv. Efrem15.45 KRŠTENJE: Mila Mikulić
16.45 VJENČANJE S MISOM: Miloš – Rimac
17.45 VJENČANJE: Bijader – Kljajić
18.30 na zajedničke nakane
10. 6.subotaSv. Josip, zaštitnik Domovine12.00 MISA – ANTUNOVSKI HOD  
18.30 MISA: na zajedničke nakane
11. 6.nedjeljaDESETA NEDJELJA KROZ GODINU7.00  + Mijo Babić, god.
9.00 Na nakanu ob. Kunkić
11.00  ŽUPNA MISA
18.30 na zajedničke nakane
  • Na TRINAESTI UTORAK U ČAST SV. ANTUNU, 6. lipnja, jutarnju svetu misu u 7 sati slavit će preč. Tomislav Šestak, ekonom Zagrebačke nadbiskupije, a večernju misu u 18.30 slavit će mons. Roko Glasnović, biskup dubrovački. Prije večernje svete mise imat ćemo molitvu svete krunice od 17 sati, zatim pobožnost sv. Antunu, a tijekom pobožnosti i svete mise bit će prilika za sv. ispovijed.

  • Susreti različitih molitvenih skupina i zajednica, te svi katehetski susreti, koji djeluju i održavaju se u našoj župi, nastavljaju se prema njihovim redovitim rasporedima ovoga tjedna, osim ministrantskog susreta.
  •  Ovoga četvrtka je svetkovina Tijelova. Mise su u 9 i u 18.30 sati. Iza mise u 9 sati bit će Tijelovska procesija oko naše župne crkve.

  •  U subotu, 10. lipnja, započinje bliža duhovna priprava za naš župni blagdan Antunova. Kao i svake godine, pripremat ćemo se TRODNEVNICOM. Tijekom sva tri dana trodnevnice, misu u 18.30 sati slavit će i propovijedati fra ANTE VUČKOVIĆ, profesor filozofije na KBF-u u Splitu.  

  • U subotu, 10. lipnja, održat će se 5. ANTUNOVSKI HOD. Ovaj hod, koji već tradicionalno okuplja tisuće mladih iz Zagreba, ali i šire, započet će svetom misom u 12 sati na otvorenom ovdje u našoj župi u Sesvetskim Selima. Nakon mise uputit ćemo se prema svetištu sv. Antuna na Svetom Duhu u Zagrebu. Hod će ići kroz Sesvete, Dubravu, preko Maksimira, kroz Vlašku ulicu do Trga bana Josipa Jelačića, a zatim Ilicom do Svetog Duha, gdje će se sve zaključiti euharistijskim klanjanjem u bazilici sv. Antuna. Evangelizacijske stanice i kratka okrjepa bit će kod hercegovačkih franjevaca u Dubravi, te na Trgu bana Jelačića. Pozivamo osobito mlade, ali i sve druge koji su u mogućnosti, da dođu na ovaj izniman antunovski događaj. Pojedinačne prijave nisu potrebne, nego dođite na misu u subotu u 12 sati u našu župu, čime započinje ovaj hod i tako se uključite. (Majice, šilterice i narukvice s promidžbom hoda možete kupiti u našoj župi još ovoga utorka nakon večernje sv. mise.)

  • Najavljujemo i pozivamo na hodočašće na Trsat, 22. lipnja. Cijena autobusne karte je 20 €. Kod upisa na hodočašće molimo da pripremite novac kako biste odmah mogli podići kartu.