14. svibnja 2023.  – ŠESTA USKRSNA NEDJELJA

Župa i svetište sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima

14. svibnja 2023.  – ŠESTA USKRSNA NEDJELJA

datumdansvetac danamisna nakana
15. 5.ponedjeljakSv. Izidor, ratar18.30 + Tomislav Tolj
16. 5.10. utorak u čast sv. AntunuSv. Ivan Nepomuk7.00 na zajedničke nakane
18.30  na zajedničke nakane 
17. 5.srijedaPaško, Bruno 18.30 + Vinko Sabljić, god.; na nakanu Vjenčića sv. Josipa
18. 5.četvrtakUZAŠAŠĆE, SPASOVO17.00 VJENČANJE: Štingl – Marić
18.30 + Dragutin Lacković
19. 5.petakSv. Dizma18.30 na zajedničke nakane
20. 5.subotaSv. Bernardin Sijenski8.00 + Niko i Ruža Blažević
16.00 KRŠTENJE: Matej Šoštarić
17.00 VJENČANJE: Tomurad – Tipurić
21. 5.nedjeljaSEDMA USKRSNA NEDJELJA7.00  + Ivo Martinović
9.00  + Ljudevit, Ana, Filipina i Štefanija Orešić
11.00  ŽUPNA
18.30 + Ana i Jure Glavaš
  • Tijekom svibnja, mjeseca posvećenog Blaženoj Djevici Mariji, pozivamo na SVIBANJSKE POBOŽNOSTI – svakim danom, osim srijede, u 18 sati molimo krunicu koju zaključujemo molitvom litanija Majci Božjoj.
  • Na DESETI UTORAK U ČAST SV. ANTUNU, 16. svibnja, jutarnju svetu misu u 7 sati slavit će vlč. Kristo Brkić, župnik župe sv. Ivana XXIII. u Zagrebu – Dubrava, a večernju misu u 18.30 slavit će prof. dr. sc. Željko Tanjić, rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu. Prije večernje svete mise imat ćemo molitvu svete krunice od 17 h, zatim pobožnost sv. Antunu, a tijekom pobožnosti i svete mise bit će prilika za sv. ispovijed.
  • Susreti različitih molitvenih skupina i zajednica, te svi katehetski susreti, koji djeluju i održavaju se u našoj župi, nastavljaju se prema njihovim redovitim rasporedima ovoga tjedna.
  • KLANJANJE ZA RODITELJE S DJECOM bit će ovoga petka, 19. svibnja, nakon večernje sv. mise. To će ujedno biti i zadnje klanjanje na ovaj način prije ljeta.
  • SCHӦNSTATTSKA OBITELJ ovoga petka, nakon večernje sv. mise, ima svoj susret i slavlje saveza.
  • U subotu, 20. svibnja, održat će se u Zagrebu javna manifestacija HOD ZA ŽIVOT. Taj hod, kao plod građanske inicijative koja je okupila brojne vjernike laike iz raznih udruga i pokreta, nastoji promicati vrijednost otajstva ljudskoga života te njegova čuvanja od začeća do naravne smrti, s posebnom osjetljivošću za začetu i još nerođenu djecu, za majke, obitelji, starije i bolesne u hrvatskome društvu. Okupljanje je u Zagrebu, na Trgu Republike Hrvatske, ispred zgrade HNK-a, u 10.30 sati!
  • U našoj blizini, u župi Marije Majke Crkve na Trnovčici, na duhovski ponedjeljak prošle godine, započelo je trajno euharistijsko klanjanje. Formiran je neprekinuti lanac klanjatelja – s jednim isključivim ciljem – da Presveti Sakrament bude čašćen bez prestanka, danju i noću. Pozivamo vas da se uključite u ovaj lanac klanjatelja i čuvara Presvete Euharistije.