30. travnja 2023.  – ČETVRTA USKRSNA NEDJELJA

Župa i svetište sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima

30. travnja 2023.  – ČETVRTA USKRSNA NEDJELJA

datumdansvetac danamisna nakana
1. 5.ponedjeljakSv. Josip Radnik9.00 + iz ob. Šimić, Sambol i Dodić
18.30 + Josip, Pavao i Ruža Ribinski
2. 5.8. utorak u čast sv. AntunuSv. Atanazije Aleksandrijski7.00 na zajedničke nakane
18.30  na zajedničke nakane 
3. 5.srijedaSv. Filip i Jakov ap. 18.30 + Stanko (god.), Vlado i Luca Miličević te ob. Romić
4. 5.četvrtakSv. Florijan, mučenik(Euharistijsko klanjanje od 16.30 do 18.15)
18.30 + Josip Kondres, god.
5. 5.petakIrena, Anđelko17.00 VJENČANJE: Spajić – Erić
18.30 na zajedničke nakane
19.00 VJENČANJE: Babić – Pažević
6. 5.subotaSv. Dominik Savio8.00 + Ljubica, Vinko i Slavko Kasanda
11.00 SV. POTVRDA
7. 5.nedjeljaPETA  USKRSNA NEDJELJA7.00  + Marija i Stjepan Novosel, Damir Valent i Ljubica Majta
9.00  + Stjepan Španić i roditelji
11.00  PRVA PRIČEST
13.00 KRŠTENJE: Leonardo Bonček, Katarina Karatović
18.30 + Sandro Maškarin
  •  Prilika za SV. ISPOVIJED je utorkom i petkom pola sata prije sv. mise, i nedjeljom tijekom svetih misa.
  • Tijekom svibnja, mjeseca posvećenog Blaženoj Djevici Mariji, pozivamo na SVIBANJSKE POBOŽNOSTI – svakim danom, osim srijede, u 18.00 sati molimo krunicu koju zaključujemo molitvom litanija Majci Božjoj.
  •  Na OSMI UTORAK U ČAST SV. ANTUNU, 2. svibnja, jutarnju svetu misu u 7 sati slavit će vlč. Mario Migles, župnik župe Svih Svetih u Sesvetama, a večernju misu u 18.30 slavit će don Tihomir Šutalo, SDB, provincijal Hrvatske salezijanske provincije sv. Ivana Bosca. Prije večernje svete mise imat ćemo molitvu svete krunice od 17 h, zatim pobožnost sv. Antunu, a tijekom pobožnosti i svete mise bit će prilika za sv. ispovijed.
  • Ovoga vikenda, 6. i 7. svibnja, u našoj župi slavimo sakramente sv. Potvrde i Prve sv. Pričesti. Preporučamo naše krizmanike i prvopričesnike, kao i njihove obitelji, u vaše molitve.
  • Tijekom čitavog ovog tjedna bit će raznih susreta i priprema za naše ovogodišnje krizmanike i prvopričesnike. Evo važnih obavijesti vezanih uz to:
  • ZA NAŠE KRIZMANIKE: SLAVLJE SAKRAMENTA SV. POTVRDE je u subotu, 6. svibnja, u 11 sati. ISPOVIJED ZA KRIZMANIKE, njihove roditelje i kumove, bit ćeu četvrtak, 4. svibnja, u 19 sati, a PROBA ZA KRIZMU je 5. svibnja u 20 sati. Djelitelj sv. Potvrde je mons. Ivan Miklenić, kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog.
  • ZA NAŠE PRVOPRIČESNIKE: SLAVLJE PRVE SVETE  PRIČESTI je u nedjelju, 7. svibnja, pod misom u 11 sati.  ISPOVIJED ZA PRVOPRIČESNIKE i njihove roditelje bit će u subotu, 6. svibnja, u 16 sati, a PROBA ZA PRVU SV. PRIČEST je u srijedu u 19.15. Budući da će slavlje Prve sv. Pričesti biti pod redovitom nedjeljnom misom u 11 sati, molimo ostale vjernike i župljane da sljedeće nedjelje svoje dolaske na svetu misu organiziraju i planiraju za neku od preostalih termina svetih misa – ili u 7, ili u 9, ili u 18.30 sati. Radi izbjegavanja gužve i lakše organizacije, neka sljedeće nedjelje misa u 11 sati bude samo za naše prvopričesnike, njihove roditelje, učitelje i obitelj. Hvala na razumijevanju!
  • Ovaj petak je ujedno i PRVI PETAK U MJESECU. Kao i svakog prvog petka bit će prilika za sv. ispovijed sat vremena prije večernje sv. mise, dakle od 17.30 sati!
  •  Na poticaj brojnih župljana i hodočasnika, koji se javljaju tijekom protekla dva i pol mjeseca s osjećajima pijeteta i poštovanja, raspitujući se i dajući razne prijedloge, odlučili smo u našoj crkvi postaviti spomen-ploču u znak sjećanja i zahvalnosti na našega pokojnog župnika Tonija. Ploča će sadržavati kratki napis koji će biti podsjetnik na njegovu službu u ovoj župi i, nažalost, iznenadni i prerani odlazak s ovoga svijeta. Također, svi koji se javljate, izrazili ste želju da biste rado sudjelovali svojim prilozima u tom djelu. Stoga, u sakristiji će tijekom 13 utoraka i nedjelja stajati kutija u koju možete darovati svoj prilog za tu namjenu.