26. ožujka 2023.  – 5. KORIZMENA NEDJELJA

Župa i svetište sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima

26. ožujka 2023.  – 5. KORIZMENA NEDJELJA

datumdansvetac danamisna nakana
27. 3.ponedjeljakRupert, Lidija18.30  + Jozo Šarčević, god.
28. 3.3. utorak u čast sv. AntunuSonja, Renata7.00 na zajedničke nakane
18.30  na zajedničke nakane 
29. 3.srijedaEustazije, Jona 18.30 +
30. 3.četvrtakKvirin, Bogoljub(euharistijsko klanjanje od 16.30 do 18.15)
18.30  + Matija Fišter
31. 3.petakBenjamin, Natalija18.00 KRIŽNI PUT
18.30  na zajedničke nakane
1. 4.subotaAnastazija, Teodora8.00  + Marko Markić
12.00 KRŠTENJE: Mila Karlović
2. 4.nedjeljaNEDJELJA MUKE GOSPODNJE (Cvjetnica)7.00  + Josip Gostrec
9.00  + Ivo Senjić, god.
11.00  ŽUPNA
12.00 KRŠTENJE: Nika Karas
18.30 + Mara i Jure Agatić
  • Prilika za SV. ISPOVIJED je utorkom i petkom pola sata prije sv. mise, i nedjeljom tijekom svetih misa.
  • KREATIVNO-LIKOVNA RADIONICA održava se subotom od 10 h tijekom korizme u prostorima ispod crkve.
  • POBOŽNOST KRIŽNOGA PUTA ovoga tjedna, bit će samo u petak, a predmole hrvatski branitelji s područja naše župe. Sljedeće nedjelje nema pobožnosti križnoga puta, budući da je Cvjetnica – Nedjelja Muke Gospodnje, i liturgija toga dana sama po sebi upućuje na dublje i bliže razmatranje Božjega spasenjskog djela po Isusovoj muci i križu. Maslinove grančice za Cvjetnicu moći ćete, po običaju, nabaviti toga dana ispred crkve prije svih svetih misa.
  • Na TREĆI UTORAK U ČAST SV. ANTUNU, 28. ožujka, jutarnju svetu misu u 7 sati slavit će vlč. Mato Draganović, župnik župe Uznesenja BDM u Savskom Nartu, a večernju misu u 18.30 slavit će fra Milan Krišto OFM, provincijal Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. Prije večernje svete mise imat ćemo molitvu svete krunice od 17 h, zatim pobožnost sv. Antunu, a tijekom pobožnosti i svete mise bit će prilika za sv. ispovijed.
  • Tijekom sljedeća dva tjedna neće biti redovitih aktivnosti i susreta različitih zajednica u našoj župi zbog zauzetosti svećenikâ na velikim uskrsnim ispovijedima po župama našega dekanata. Prilika je zato, u tom razdoblju, za osobnije i još intenzivnije pripremanje za ulazak u vazmena otajstva Isusove muke, smrti i uskrsnuća, te razumijevanje onoga što je Gospodin učinio za naše otkupljenje.
  • Danas, na Petu korizmenu nedjelju, u župama Zagrebačke nadbiskupije prikuplja se dobrovoljni prilog za stradale u nedavnim razornim potresima u Turskoj i Siriji. Svoj prilog možete ubaciti u kutije pri izlasku iz crkve.  
  • USKRSNA ISPOVIJED u našoj župi bit će 3. travnja od 18.00 sati.
  • Pozivamo i potičemo da nam prijavite i upišete starije, bolesne i nemoćne članove svojih obitelji kako bismo ih mogli pohoditi i okrijepiti sakramentima i tako ih pripremiti za slavlje Uskrsa. Vaše starije, bolesne i nemoćne pohodili bismo 3., 4., i 5. travnja u prijepodnevnim satima (točnije od 9 sati).
  • Obiteljska zajednica ima susret ovoga četvrtka, 30. ožujka, nakon večernje svete mise.
  • Na poticaj brojnih župljana i hodočasnika, koji se javljaju tijekom protekla dva i pol mjeseca s osjećajima pijeteta i poštovanja, raspitujući se i dajući razne prijedloge, odlučili smo u našoj crkvi postaviti spomen-ploču u znak sjećanja i zahvalnosti na našega pokojnog župnika Tonija. Ploča će sadržavati kratki napis koji će biti podsjetnik na njegovu službu u ovoj župi i, nažalost, iznenadni i prerani odlazak s ovoga svijeta. Također, svi koji se javljate, izrazili ste želju da biste rado sudjelovali svojim prilozima u tom djelu. Stoga, u sakristiji će tijekom 13 utoraka i nedjelja stajati kutija u koju možete darovati svoj prilog za tu namjenu.