7. svibnja 2023.  – PETA USKRSNA NEDJELJA

Župa i svetište sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima

7. svibnja 2023.  – PETA USKRSNA NEDJELJA

datumdansvetac danamisna nakana
8. 5.ponedjeljakBDM Posrednica18.30 + Slavko i Marija Potlaček, Ivan, Tereza i Danica Guzalić
9. 5.9. utorak u čast sv. AntunuSv. Katarina Bolonjska7.00 na zajedničke nakane
18.30  na zajedničke nakane 
10. 5.srijedaBl. Ivan Merz 18.30 + Martin Omazić; Ivan Mesec
11. 5.četvrtakFranjo, Anastazije(Euharistijsko klanjanje od 16.30 do 18.15)
18.30 + Nikola Marinčić (god.) i ob. Marinčić
12. 5.petakSv. Leopold Bogdan Mandić16.45 VJENČANJE i MISA: Petrčić – Zrilić
17.45 VJENČANJE: Ciprić – Lanc
18.30 na zajedničke nakane
13. 5.subotaGospa Fatimska8.00 + Dragica, Drago, Vinko i Vlado Topić
17.00 VJENČANJE S MISOM: Pranjić – Duh
14. 5.nedjeljaŠESTA USKRSNA NEDJELJA Majčin dan7.00  + Drago Lacić (god.) i ob. Lacić
9.00  na nakanu Vinka i Mare Pavić
11.00  ŽUPNA
18.30 + Franjka Beljan
  • Tijekom svibnja, mjeseca posvećenog Blaženoj Djevici Mariji, pozivamo na SVIBANJSKE POBOŽNOSTI – svakim danom, osim srijede, u 18 sati molimo krunicu koju zaključujemo molitvom litanija Majci Božjoj.
  • Na DEVETI UTORAK U ČAST SV. ANTUNU, 9. svibnja, jutarnju svetu misu u 7 sati slavit će vlč. Marko Čolak, upravitelj župe bl. Ivana Merza u Zagrebu-Špansko, a večernju misu u 18.30 slavit će preč. Ivica Budinšćak, ravnatelj Ustanove za uzdržavanje klera Zagrebačke nadbiskupije. Prije večernje svete mise imat ćemo molitvu svete krunice od 17 h, zatim pobožnost sv. Antunu, a tijekom pobožnosti i svete mise bit će prilika za sv. ispovijed.
  • Članovi SCHӦNSTATTSKE OBITELJI imaju susret u ponedjeljak, 8. svibnja, kada dolazi i duhovnik zajednice p. Christoph Horn. Nakon svete mise, duhovnik će imati nagovor u Patoralnom centru.
  • KATEHETSKI SUSRETI ZA MLADE I ODRASLE nastavljaju se ovog četvrtka, 11. svibnja, nakon večernje sv. mise u prostorima Pastoralnog centra. Novi ciklus temâ je: O POSLJEDNJIM STVARIMA – smrt, posljednji i opći sud, uskrsnuće tijela, pakao, čistilište i raj u Bibliji i tradiciji Crkve.
  • Sljedeće nedjelje, 14. svibnja, povodom Majčina dana, OBITELJSKA ZAJEDNICA časti vas ispred crkve nakon mise u 11 sati. U slučaju lošeg vremena, druženje će biti u pretprostoru Pastoralnog centra.
  • S obzirom na vaše upite i interes za hodočašće u Međugorje, koje je pokojni župnik početkom Pastoralne godine planirao upravo za svibanj, obaviještavamo vas da će se hodočašće, odgoditi za rujan.
  • U subotu, 20. svibnja, održat će se u Zagrebu javna manifestacija HOD ZA ŽIVOT. Taj hod, kao plod građanske inicijative koja je okupila brojne vjernike laike iz raznih udruga i pokreta, nastoji promicati vrijednost otajstva ljudskoga života te njegova čuvanja od začeća do naravne smrti, s posebnom osjetljivošću za začetu i još nerođenu djecu, za majke, obitelji, starije i bolesne u hrvatskome društvu. Okupljanje je u Zagrebu, na Trgu Republike Hrvatske, ispred zgrade HNK-a, u 10.30 sati!
  • Početkom listopada započela je Katolička malonogometna liga u kojoj su sudjelovale župe Grada Zagreba, te su se dvanaestorica naših mladih župljana iz Sesvetskih Sela, uz pomoć i potporu našeg pokojnog župnika Tonija, odlučili prijaviti za natjecanje. Za našu župu, uz voditelja Dominika Drmića, nastupali su i igrali Krešimir Rimac, Ante Rimac, Bruno Topić, Hrvoje Topić, Zdeslav Drmić, Marko Vuleta, Bruno Boras, Stipo Lukić, Luka Klišanin, Lovre Petrović i Marko Raič. S ponosom i radošću želimo objaviti da su naši dečki, 29. travnja, osvojili prvo mjesto, te ovu svoju pobjedu, trofej i naslov prvaka Katoličke lige, žele posvetiti našem pokojnom župniku Toniju i zahvaliti mu na bezuvjetnoj podršci. Važno je napomenuti da će se ove godine nacionalna završnica održati u Sisku od 19. do 21. svibnja. Pozivamo vas da, koji ste u mogućnosti, i tamo svojim dolaskom podržite našu ekipu. Okupit će se predstavnici devet (nad)biskupija iz Hrvatske i BiH, a svaku (nad)biskupiju predstavljat će dvije najbolje momčadi. Zagrebačku nadbiskupiju predstavljat će ekipe župe sv. Antuna Padovanskog iz Sesvetskih Sela i župe sv. Ivana Nepomuka iz Lučkog.