28. svibnja 2023.  – DUHOVI – PEDESETNICA

Župa i svetište sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima

28. svibnja 2023.  – DUHOVI – PEDESETNICA

datumdansvetac danamisna nakana
29. 5.ponedjeljakBDM Majka Crkve18.30 + Gojko Grbavac, god.
30. 5.12. utorak u čast sv. AntunuSv. Ivana Arška, DAN DRŽAVNOSTI7.00 na zajedničke nakane
15.30 KRŠTENJE s Misom: Filip Rimac
18.30  na zajedničke nakane 
31. 5.srijedaPohod BDM, BDM od Kamenitih vrata 18.30 + Dragica Marinčić (god.) i iz ob. Marinčić, Bengez i Pavliš
1. 6.četvrtakSv. Justin, mučenik(euharistijsko klanjanje od 16.30 do 18.15 sati)
18.30 + Ljubica Šarić, god.
2. 6.petakSv. Marcelin i Petar18.30 na zajedničke nakane
3. 6.subotaSv. Karlo Lwanga, Kvatri8.00 + Mara Brekalo
15.30 KRŠTENJE: Viktorija Ugrenović, Josip Zlatić
16.30 VJENČANJE: Marić – Nikić
4. 6.nedjeljaSVETKOVINA PRESVETOG TROJSTVA7.00  Na nakanu ob. Kunkić
9.00 + Slavka i Jure Kalajica, god.
11.00  ŽUPNA MISA i KRŠTENJE: Iskra Bekić
12.15 KRŠTENJE: Vito i Una Bastalić Vrbičić
18.30 Na nakanu ob. Kunkić
  • Tijekom svibnja, mjeseca posvećenog Blaženoj Djevici Mariji, pozivamo na SVIBANJSKE POBOŽNOSTI – svakim danom, osim srijede, u 18 sati molimo krunicu koju zaključujemo molitvom litanija Majci Božjoj.

  • Na DVANAESTI UTORAK U ČAST SV. ANTUNU, 30. svibnja, jutarnju svetu misu u 7 sati slavit će vlč. Dario Kral, vicekancelar Nadbiskupskog duhovnog stola, a večernju misu u 18.30 slavit će fra Juro Šimić, OFM Cap., provincijal Hrvatske kapucinske provincije sv. Leopolda Bogdana Mandića. Prije večernje svete mise imat ćemo molitvu svete krunice od 17 h, zatim pobožnost sv. Antunu, a tijekom pobožnosti i svete mise bit će prilika za sv. ispovijed.
  • Susreti različitih molitvenih skupina i zajednica, te svi katehetski susreti, koji djeluju i održavaju se u našoj župi, nastavljaju se prema njihovim redovitim rasporedima ovoga tjedna.
  • Ovaj petak je ujedno i PRVI PETAK U MJESECU. Kao i svakog prvog petka bit će prilika za sv. ispovijed sat vremena prije večernje sv. mise, dakle od 17.30 sati!

  •  U subotu, 10. lipnja, održat će se 5. ANTUNOVSKI HOD. Ovaj hod, koji već tradicionalno okuplja tisuće mladih iz Zagreba, ali i šire, započet će svetom misom u 12 sati na otvorenom, ovdje u našoj župi u Sesvetskim Selima. Nakon mise uputit ćemo se prema svetištu sv. Antuna na Svetom Duhu u Zagrebu. Hod će ići kroz Sesvete, Dubravu, preko Maksimira, kroz Vlašku ulicu do Trga bana Josipa Jelačića, a zatim Ilicom do Svetog Duha, gdje će se sve zaključiti euharistijskim klanjanjem u bazilici sv. Antuna. Evangelizacijske stanice i kratka okrjepa bit će kod hercegovačkih franjevaca u Dubravi, te na Trgu bana Jelačića. Pozivamo osobito mlade, ali i sve druge koji su u mogućnosti, da dođu na ovaj izniman antunovski događaj. Pojedinačne prijave nisu potrebne, nego dođite na misu u subotu u 12 sati u našu župu, čime započinje ovaj hod i tako se uključite. Majice, šilterice i narukvice s promidžbom hoda možete kupiti u našoj župi još ovoga utorka nakon večernje sv. mise.